over mij

  • Expert op het gebied van bewust reizen (>20 jaar) en duurzame mobiliteitsopgaven;
  • Ruime ervaring in publiek-private projecten  op het niveau van EU, Unie, ministerie van I&M, provincies en gemeenten;
  • Sterk in complexe omgevingen en bestuurlijk gevoelige programma’s en projecten;
  • Groot netwerk binnen de duurzame mobiliteit: regionale initiatieven, fietsstimulerings-programma’s, werkgeversaanpakken, brancheorganisaties en mobiliteitsdiensten.
  • Groot netwerk binnen mobiliteit en logistiek.
  • Naast eigen expertise ook directe contacten met vele onderzoekers, gedragspsychologen, ruimtelijk economen, procesmanagers, parkeerdeskundigen, verkeerskundigen, data-analisten en geo-nerds

Ik kan complexe bestuurlijke trajecten vormgeven en weet alle partijen gemotiveerd te houden tot de eindstreep.

Ik ben in 1997 begonnen als projectleider transport en mobiliteit bij EG-liaison. Ik bevorderde Europese onderzoeksamenwerking en gaf inhoudelijk advies aan subsidie aanvragers. Ik deed consultancy ervaring op bij Twynstra Gudde. In het publiek-private domein heb ik vervolgens diverse nationale en internationale projecten geleid en de Europese Commissie (EIRAC) geadviseerd bij Connekt. Vanuit deze rollen heb direct samenwerkt met board members van internationale bedrijven en afdelingshoofden van de Europese Commissie

Daarna werkte ik 7 jaar als Programmamanager Mobiliteit bij Climate Neutral Group. Hier gaf ik aan bedrijven inzicht in hun CO2 voetafdruk, advies over CO2 reductie en klimaatcompensatie. Ik was verantwoordelijk voor partnerships met leasemaatschappijen en commercieel verantwoordelijk voor key accounts (onder meer Havenbedrijf Rotterdam, SCA, Arval en Toyota Nederland).

Ik begrijp de redenen waarom bedrijven investeren in duurzaamheid. Belangrijk vinden we het allemaal. Maar onder welke omstandigheden maakt een organisatie ook budget vrij?

Na 7 jaar Climate Neutral Group wilde ik op grotere schaal adviezen gaan aanbieden op het gebied van CO2 reductie. De werkgeversaanpakken zoals door regio’s en provincies werden uitgerold hadden mijn grote interesse, omdat je op die manier grote groepen bedrijven tegelijk kunt activeren. Naast mijn functie bij CNG had ik ook een bestuursfunctie bij U15, het werkgeversnetwerk van Midden-Nederland. U15 is nu opgegaan in Goedopweg.

Ik heb de overstap gemaakt naar Sweco, het grootste ingenieursbureau van Europa, zodat ik binnen een commerciële organisatie me kon graan richten op overheidsopdrachten in plaats van zakelijke diensten aan bedrijven. Bij Sweco leidde ik het expertteam dat zich bezighoudt met nieuwe duurzame mobiliteitsconcepten en bewust reizen. Zij richt zich hierbij op publiek-private samenwerking en het snijvlak tussen energietransitie, uitstootvrij en mobiliteit.

Gemeenten kijken soms erg lokaal naar de duurzame mobiliteit, terwijl de klimaatimpact afkomstig is van regionale vervoersstromen (woon-werkverkeer). Publiek-private samenwerking op regionaal niveau is onmisbaar om de klimaatdoelen te halen.

In mei 2021 heb ik mijn eigen bedrijf opgericht: Mobiliteit en Klimaat. Het ondernemerschap bevalt me uitstekend. Vanuit mijn eigen bedrijf / als zelfstandige kan ik onafhankelijk, maar met een schat aan ervaring bijdragen aan duurzame mobiliteit en duurzame logistiek. Ik heb plezier in het samenbrengen van stakeholders. Met kennis, kunde en begrip van zowel beleidsprocessen als business to business ondernemerschap, ben ik een allround projectleider en procesbegeleider die verschillende belangen uitstekend bij elkaar weet te brengen.